61 település sújt az üzemzavar

Csökken az áram nélkül maradt szabolcsi települések száma

Fokozatosan csökken az áram nélkül maradt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települések száma, azonban az E.ON Zrt. déli adatai szerint még mindig 61 település sújt az üzemzavar.

2013.03.17 15:33MTI

A cég honlapján olvasható lista szerint már csak egy olyan szabolcsi település van, Gávavencsellő, ahol kétezer feletti fogyasztóhelyet érint a rendkívül zord időjárás okozta üzemzavar.
   
Hat településen, Ajakon, Balkányban, Bökönyben, Demecserben, Nyíregyházán és Újfehértón ezer feletti azok száma, akik nem kapnak elektromos szolgáltatást. Nyíregyházán a külterületi városrészekben nincs áram csütörtök délután óta.
   
A megyében 35 olyan település van, ahol 100 és 1000 közötti fogyasztót érint az áramszünet. Tizenkilenc településen pedig már 100 alatti azoknak a fogyasztói helyeknek a száma, ahol nincs szolgáltatás.
   
Az E.ON szerelői, alvállalkozói továbbra is folyamatosan dolgoznak, megerősítve Dunántúlról érkezett szakemberekkel és a nehéz terepen végzett munkájukat honvédségi, valamint a katasztrófavédelmi szervezet speciális járművei is segítik.
   
A csütörtöki és pénteki rossz időjárás következtében, a vezetékekre, oszlopokra fagyott eső és hó, illetve a viharos szél által kidöntött fák miatt több mint ötezer kilométer hosszon rongálódott meg az elektromos vezetékhálózatot Szabolcsban. Több mint kétszáz oszlop tört el, mintegy háromszáz helyen szakadt el a vezeték, a szigetelőtörések száma pedig közelítette az ezret. Továbbá 30 kilométernyi hálózat teljes újjáépítést igényel.
   
A hibaelhárításon dolgozó szakemberek vasárnap késő estig további jelentős javulást ígérnek az az áramellátásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.