Havazás

Folyamatos a munka, de még mindig sok az áram nélkül maradt település

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jelenleg 66 településen szünetel a szolgáltatás.

2013.03.17 12:51MTI

Tóth Gabriella, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője vasárnap délben elmondta: több helység is van, ahol már csak néhány háztartást érint az áramkimaradás. A magas és középfeszültségű hálózatok működésének visszaállítása komoly munkaerőt igényel, az E.ON Zrt. szerelőinek 270 kidőlt oszlopot kell helyreállítania.

A honvédségtől szombaton kapott lánctalpas is tovább dolgozik, a járművet elsősorban a nehezen megközelíthető, vizes területen használják - tette hozzá.

A főhadnagy elmondta azt is: a lakosság nagy része az áramkimaradáskor a hóban helyezte el a hűtő tartalmát, így nem érte kár, amíg a szolgáltatás visszaállt. Néhány háztartásnál a rendkívüli hideg időjárás ellenére azonban előfordulhat romlott élelmiszer; ezeket - a fertőzésveszély elkerülése érdekében - a NyírVV Kht. által működtetett állategészségügyi telepen lehet leadni.

A megyében már nincs lezárt út, a helyreállítás miatt szombat délután lezárt két útszakaszon is feloldották a tilalmat - tájékoztatott Tóth Gabriella.

Az ÉMÁSZ Nyrt. vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ellátási körzetében, Észak-Magyarországon tizennégy Bodrogközi település kivételével vasárnap délelőttre mindenhol helyreállt a szolgáltatás.

A Bodrogköz, Hegyköz, és Taktaköz áramellátását csütörtök óta mintegy 18 ezer fogyasztási helyen bénította meg a havazás és az orkánerejű szél, csaknem 60.000 lakos maradt áramellátás nélkül hosszabb-rövidebb időre. A szolgáltató minden emberét és eszközét a kritikus területre irányította, hogy a hibákat elhárítsák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.