A közműszolgáltatások helyreállítása a cél

Vasárnap is segít a honvédség

A Magyar Honvédség katonái továbbra is folyamatosan részt vesznek a rendkívüli időjárási körülmények miatt kialakult helyzet felszámolásában.

2013.03.17 13:41MTI

Jelenleg a közműszolgáltatások helyreállításában segítenek több helyen - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap.

A közlemény ismerteti: a Magyar Honvédség (MH) 5. Bocskai István Lövészdandár két PTSZ-M típusú kétéltű lánctalpas járműve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrány térségében segíti a vezetékek helyreállítását. A néhol másfél méteres mélységet is meghaladó vizes, mocsaras terület gyalogosan vagy egyéb járművel megközelíthetetlen, így biztonsággal csak a PTSZ platójáról tudnak dolgozni a szakemberek. Jelenleg az első magasfeszültségű távvezetékoszlopot próbálják helyreállítani, emellett azonban a több hektárnyi területen oszlopok sora dőlt ki, vagy került víz alá - írta a HM.

A Bocskai-dandár katonái immár harmadik napja segítenek több település áram- és vízellátásában. Két aggregátorral járják az áramszolgáltatás nélkül maradt területeket. Az egyik szerkezetet vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigándtól 2 kilométerre található Szenna-tanyán vetették be.

A másik aggregátorral a bocskais katonák és az ÉMÁSZ Nyrt. szakemberei Tiszakarád utcáit járják azért, hogy az ott található transzformátorállomásokon keresztül árammal lássák el a lakosokat - tették hozzá.

A települések polgármesteri hivatalának dolgozói meleg ételt és szállást adnak a katonáknak - olvasható a HM közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.