"A türelem a biztonság garanciája"

Orbán: mindenki tegyen eleget a hatóság kéréseinek

A miniszterelnök arra kér mindenki, hogy tegyen eleget a hatóságok kéréseinek, ne induljon útnak el egyedül, mert a havazás által legsúlyosabban érintett területeken "a türelem a biztonság garanciája, a türelmetlenség veszélybe sodorja" az embereket.

2013.03.15 18:46MTI

A kormányfő elmondta: eddig két ember halt meg a havazás következtében történt tömegkarambolban, jelenleg egy ember van életveszélyben, aki egy elakadt mentőben vesztegel. Összesen 155 embert és 285 járművet nem sikerült eddig kimenteni a hó fogásából - szögezte le.
   
Tájékoztatása szerint a legsúlyosabb a helyzet az M1-es autópályán Bábolna környékén, ahol megszakításokkal 12 kilométeres a hófal és a nagy szél miatt a helikopterek bevetése is nehézségeket okoz.
   
Elmondta azt is: a szolgáltatók tájékoztatása szerint Szabolcsban várhatóan csak szombaton reggel tudják megkezdeni az áram visszakapcsolását, így a péntek éjszakát is "egymást segítve kell átvészelnie az embereknek".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.