Az alaptörvény negyedik módosítása

Előállították a demonstrálókat az északi bejáratától is

Kora délután az Országház északi kapuja elől is előállították az ott demonstráló diákokat. A középiskolások az alaptörvény hétfőre tervezett negyedik módosítása ellen tiltakoztak, a déli kapunál tüntető társaikat már délelőtt előállították a rendőrök.

2013.03.11 13:18MTI

A nyakában "Ne áruljatok el minket", "Ne áruljátok el fiatalkori önmagatokat", "Ne áruljátok el a demokráciát" feliratú lapokat viselő nyolc középiskolást háromszor felszólították a távozásra, majd miután ennek nem tettek eleget, előállították őket. Ezt néhány, mellettük felsorakozott társuk tapssal és "hősök vagytok" kiáltásokkal kísérte.

Korábban megjelent a diákok mellett a Párbeszéd Magyarországért két politikusa, Szabó Tímea társelnök és Scheiring Gábor képviselő, illetve felbukkant Juhász Péter, az Együtt 2014 egyik elnöke.
   
Szabó Tímea az újságíróknak azt mondta, hogy érdeklődőként jöttek, illetve "szülői aggodalommal" figyelik a diákok sorsát, de semmiképpen nem akarnak "rátelepedni" az eseményre. A szervezet másik társelnöke, Jávor Benedek azt kérdezte a fiataloktól, hogy nem érte-e őket jogtalanság.
   
Az LMP-hez tartozó Ertsey Katalin, aki autójával az északi kapu előtt parkolt le, azt mondta, nagyon örül neki, hogy fiatalok is fellépnek az alkotmánymódosítás ellen. A képviselő viccelődve megjegyezte, ha a középiskolások kérik, akkor láncokat is tudnak nekik adni, amivel összekötözhetik magukat.
   
Az északi kapunál megjelent a 2006. őszi tüntetésekről ismert Gonda László is, aki helyenként emelt hangú vitába keveredett a középiskolásokkal és egy velük szimpatizáló férfivel.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.