Romániai kórházdíjjal riogat

Rogán gyurcsányoz: most az MSZP-nél tudja jobban, mit akarnak

Rogán Antal szerint üzenetértéke van annak, hogy az MSZP szombati kongresszusának díszvendége Victor Ponta román miniszterelnök, s ez azt jelenti, hogy a szocialisták vissza akarnak térni Gyurcsány Ferenc megbukott politikájához.

2013.03.09 12:21MTI

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szombati sajtótájékoztatóján kijelentette: az a politika, amit a román miniszterelnök folytat, Magyarországon már megbukott.

Rogán Antal példaként említette, hogy Romániában bevezetik a 700 forintnak megfelelő kórházdíjat, amelynek hazai változatát, a vizitdíjat 2008-ban élénken ellenezték és megbuktatták az emberek. A kormánypárti politikus szavai szerint Victor Ponta a Nemzetközi Valutaalap első kérésére cserbenhagyta a devizahiteleseket, és visszavonatta az őket segítő törvényt. Az MSZP-t ezek szerint nem érdeklik a devizahitelesek, és egyetértenek ezzel a politikával - tette hozzá, s utalt arra, hogy ezzel szemben Magyarországon a kormány bevezette az árfolyamrögzítés és a végtörlesztés lehetőségét.

Szintén a Nemzetközi Valutaalap kérésére privatizálják az energiacégeket Romániában, ami áremelést von maga után - folytatta -, s miközben Magyarországon jelentős rezsicsökkentés volt, úgy tűnik, a szocialisták a román kormányfő politikáját fogadják el, és ők is árat emelnének. A Fidesz frakcióvezetője szerint Victor Ponta nem szereti az Erdélyben élő magyarokat, és fellép velük szemben, így az ő meghívása az MSZP-hez lenullázza Mesterházy Attila kolozsvári szereplését.

"Victor Ponta a román Gyurcsány Ferenc" - mondta a politikus, és hozzátette: azzal, hogy ő a szocialista párt seregszemléjének díszvendége, azt üzeni, hogy az MSZP vissza akar térni a megszorítások és a magyarellenesség politikájához. "Ezt nem fogadjuk el, ezt az üzenetet és ezt a típusú szocialista politikát a magyarok egyszer már leszavazták és megbuktatták" - jelentette ki Rogán Antal, hozzáfűzve: Gyurcsány Ferenc régi politikájára más arcokkal ma nincs szükség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.