Megvannak az irányok

"A honvédség megújulásának fontos eszköze az új katonai stratégia"

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint a Magyar Honvédség megújításának fontos eszköze az új nemzeti katonai stratégia.

2013.03.07 16:39MTI

Kifejtette: meghatározták a képességfejlesztés szempontjait és irányait, s kijelölték a közép- és a hosszú távú célokat. Ennek alapján a Magyar Honvédségnek a kor követelményeinek megfelelő, szemléletét és haditechnikáját tekintve egyaránt jól szervezett, a nemzeti hagyományokat tiszteletben tartó és ápoló, önállóan és a szövetségi keretek között is hatékonyan alkalmazható, tartalékos rendszerrel megerősített, fenntartható haderőréve kell válnia.
 
Hende Csaba kiemelte, hogy a kormányváltás idején papíron 18 önkéntes tartalékos katona volt, a valóságban egy sem, jelenleg 4400 kiképzett, esküt tett és bármikor alkalmazható tartalékos katonája van a honvédségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.