Szorosabbra fűzi együttműködését a két ország

Orbán Viktor fogadta az indonéz elnököt

Szorosabbra fűzi együttműködését a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás és a gyógyszeripar területén Magyarország és Indonézia - többek között erről állapodott meg Orbán Viktor magyar kormányfő és Susilo Bambang Yudhoyono indonéz elnök csütörtökön Budapesten.

2013.03.07 12:17MTI

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-hez eljuttatott közleményben kifejtette: a kormányfő - a hivatalában tartott találkozón - tájékoztatta tárgyalópartnerét az európai, a magyar, illetve a közép-európai gazdasági helyzetről, megállapítva, hogy a dinamikus gazdasági fejlődést mutató Indonézia számára térségünk a következő években jelentősen felértékelődhet.
   
A felek egyetértettek abban, hogy a világgazdasági válság és átrendeződés után új, értékalapú gazdasági és szociális rendszereket kell kialakítani a fenntarthatóság érdekében. Az indonéz elnök érdeklődésére Orbán Viktor részletes tájékoztatást adott a nyugat-balkáni térség államainak helyzetéről.
   
Orbán Viktor és Susilo Bambang Yudhoyono megállapodott abban is, hogy kölcsönösségi alapon felsőoktatási ösztöndíj-programot indítanak, melynek keretében hamarosan több mint 50 indonéz hallgató kezdheti meg magyarországi tanulmányát.
   
A közlemény kitér arra is, hogy a 250 millió lakosú Indonézia a világ legnagyobb muszlim országa, a dél-kelet ázsiai térség legerősebb gazdasága, a G20 tagja.
   
Az indonéz elnök szerdán érkezett kétnapos látogatásra Budapestre Áder János köztársasági elnök meghívására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.