Kerüljék a napozást!

A riasztási értéket is megközelítheti az UV-B sugárzás a napokban

Nagyon erős, akár a 7,5-ös riasztási értéket is megközelítő UV-B sugárzás várható a napokban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) pénteken az MTI-vel.

2008.06.20 15:20MTI

Az OMSZ tájékoztatása szerint a magas értékek a teljes országra érvényesek lesznek. Közleményükben felhívták a figyelmet arra, hogy ilyen magas értékeknél egy normál bőrtípus esetében már 15-17 perc napon tartózkodás esetén is keletkezhet bőrpír.

Az OMSZ azt kéri, hogy a szabadban tartózkodók fokozottan ügyeljenek a napsugárzás okozta leégés elleni védelemre, 11 és 15 óra között - ha lehetséges - kerüljék a napozást, használjanak fényvédő krémet, és viseljenek kalapot, valamint UV-szűrő napszemüveget.

Szombaton a napi középhőmérséklet még csak néhány helyen (a fővárosban és a déli országrészben) alakulhat 25 fok közelében. Vasárnap viszont már sokfelé eléri a 25, hétfőn a 26 fokot, de a napi csúcs elérheti a 35 Celsius fokot is. A hőmérséklet várhatóan hétfőn lesz a legmagasabb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.