Magyar Érdemrend

Libaboni üzletembereknek adott át kitüntetést Orbán

A magyar-libanoni kapcsolatok fejlesztése érdekében végzett tevékenységükért a Magyar Érdemrend kitüntetését adta át két libanoni üzletembernek Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Parlamentben kedden tartott ünnepségen azt mondta, Magyarország érti a Kelet üzenetét, ezért sok tekintélyes barátja van Keleten.

2013.02.19 12:22MTI

A két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősítése mellett a tavalyi budapesti Magyar–Arab Gazdasági Fórum megszervezésében vállalt szerepükért is kitüntette - a kormányfő előterjesztésére - Áder János köztársasági elnök Adnan Wafic Kassar volt libanoni államminisztert, a Fransabank elnökét és testvérét, Adel Wafic Kassart, a Fransabank elnökhelyettesét. 

A ceremónián elhangzott, hogy a Fransabank Libanon egyik legnagyobb pénzintézete, amely jelentős érdekeltségekkel rendelkezik Libanonon kívül Franciaországban, Algériában, Szudánban és Szíriában. Méltatásában Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, a magyarok sosem felejtik el, hogy Keletről származnak, "ezért mi jól érezzük magunkat Keleten, és jól érezzük magunkat Keletről jött emberek társaságában". 

Magyarország érti a Keletnek azt az üzenetét, hogy fontos a pénz, fontos a siker, de "az egész nem ér semmit barátság nélkül" - fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, hogy Magyarország kitüntetett országnak érezheti magának, mert Keleten sok tekintélyes barátja van. "Magyarország szép jövő előtt áll, és ilyenkor különösen jól esik kitüntetni olyanokat, akik mindig, jóban-rosszban kitartottak Magyarország mellett" - mondta Orbán Viktor. 

A testvérpár nevében Adnan Wafic Kassar - aki a Magyar Érdemrend középkeresztjét kapta a csillaggal - hangsúlyozta, régóta terjesztik Magyarország jó hírét az arab régióban, és a jövőben is mindent megtesznek a magyar-libanoni és a magyar-arab együttműködés fejlesztése érdekében. Kitért arra is, hogy várhatóan február végén Orbán Viktor Libanonba látogat egy üzletember-delegáció kíséretében.

Testvére, a Magyar Érdemrend középkeresztjével kitüntetett Adel Wafic Kassar Magyarország tiszteletbeli főkonzulja Libanonban, és 54 éven át ő irányította a Malév libanoni képviseletét. Mindketten meghatározó szerepet játszottak abban, hogy a tavaly novemberi budapesti Magyar–Arab Gazdasági Fórumon az arab üzleti elit széles körben vett részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.