Országgyűlés

KDNP: tudomásul vesszük, de nem értünk egyet az Ab döntésével

A KDNP tudomásul veszi, de nem ért egyet az Alkotmánybíróság (Ab) átmeneti rendelkezéseket érintő határozatával, a kereszténydemokratát szerint ugyanis ezzel a testület "egyoldalúan felborította a kialakult hatalmi autonómiák demokratikus rendszerét".

2013.02.19 11:29MTI

Vejkey Imre, a kisebbik kormánypárt vezérszónoka mondta, az Alkotmánybíróságnak az átmeneti rendelkezésekkel kapcsolatos határozatát "kénytelenek" tudomásul venni, de azzal egyetérteni nem kötelesek, és nem is értenek vele egyet.
 
Közölte: a KDNP szerint az Ab törvényi felhatalmazás nélkül saját maga terjesztette ki magára nézve hatáskörét az alaptörvény, illetve az alaptörvényt módosító törvények alkotmányos felülvizsgálatát illetően. Ezt úgy értékeljük, hogy az Ab "egyoldalúan felborította a kialakult hatalmi autonómiák demokratikus rendszerét" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.