"Hiába ismételgeti a Fidesz"

Együtt 2014: Bajnai nem fogja csökkenteni a nettó minimálbért

Bajnai Gordon nem fogja csökkenteni a nettó minimálbért.

2013.02.18 16:23MTI

Az Együtt 2014 választói mozgalom közölte a Fidesz hétfői sajtótájékoztatójára válaszul.

Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselő előzőleg arról beszélt, a napokban kapta kézhez a minimálbérből élő mintegy másfél millió munkavállaló idei első megemelt fizetését. Hozzátette: a Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy "a Gyurcsány-Bajnai-korszak levitézlett emberei azt tervezik, hogy ha netán kormányra kerülnek, akkor csökkenteni kívánják a minimálbér összegét".
   
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője pedig parlamenti napirend előtti felszólalásában és sajtótájékoztatóján azt mondta, a Haza és Haladás Egyesület programjában szerepel a minimálbér-csökkentés.
   
"Hiába ismételgeti a Fidesz végtelenített hazugságait, attól azok nem válnak valósággá. A valóság az, hogy az Orbán-kormány unortodox minimálbér-emelésével, úgy adott, hogy valójában elvett. A munkavállalóknak mindez - az infláció következtében - vékonyabb borítékot, a vállalkozóknak több mint 30 százalékkal magasabb összterhet, Magyarországnak pedig veszélyeztetett munkahelyek tízezreit, gyengülő forintot, zsugorodó gazdaságot hozott" - reagált az Együtt 2014 az MTI-nek küldött közleményében, hangsúlyozva, hogy Bajnai Gordon, ha kormányra jut, nem fogja csökkenteni a nettó minimálbért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.