800 milliós költségvetési csalás

Újabb gyanúsítottak V. László-ügyben

Hat új gyanúsítottat hallgatott ki kedden a Központi Nyomozó Főügyészség a V. Lászlóhoz köthető, több mint 800 milliós költségvetési csalási ügyben.

2013.02.13 11:06Havariapress

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, vezető beosztású rendőrök és civilek ellen folytatott nyomozás keretében, kedden a Központi Nyomozó Főügyészség több helyen tartott eredményes házkutatást, és újabb hat embert állított elő, akiket gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vettek.

A nyomozást azért indították, mert felmerült a gyanú, hogy V. László az érdekeltségi körébe tartozó szórakozó helyek bevételeinek eltitkolása céljából összehangoltan működő céghálózatot alakított ki. A bűnszervezet irányítói az érdekeltségükbe tartozó szórakozóhelyek vezetőit arra utasították, hogy a bevételeket csak meghatározott összegig szerepeltessék a pénztárgépekben, és gondoskodtak arról, hogy a gazdasági társaságok könyvelése elkülönüljön a szórakozó helyek tényleges bevételeinek elszámolásától. Meghatározták, hogy az eltitkolt bevételeket milyen célra használják fel, illetőleg hogy a tényleges bevételek mekkora részét adják át számukra, valamint arra utasították a szórakozóhelyek vezetőit, illetőleg a gazdasági társaságok ügyvezetőit, hogy a tényleges bevételeket titkolják el, azokat ne rögzítsék a társaságok könyveiben.

A gyanú szerint összesen 825,2 millió forint adóbevételt titkoltak el. A főügyészség négy, egyidejűleg több gazdasági társaságban is ügyvezetőként szereplő embert hallgatott ki gyanúsítottként, valamint további két másik embert, akik aktívan közreműködtek a bevételek eltitkolásában.

A gyanúsítottak tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését és panasszal éltek mind a megalapozott gyanú közlése, mind pedig az őrizetbe vétel ellen. A nyomozásban eddig összesen 18 embert vontak eljárás alá, akik közül nyolcan előzetes letartóztatásban, hatan őrizetben vannak, míg további négy ember szabadlábon védekezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.