Felülvizsgálják a bevetésirányítási tervet

Árvíz, belvíz: felkészültek a védekezésre Komárom-Esztergom megyében

Lassú hóolvadás esetén Komárom-Esztergom megyében nem számítanak nagyobb ár- és belvízveszélyre, de a hatóságok megkezdték a felkészülést, mert a Duna vízgyűjtő területén jelentős a hóban tárolt vízkészlet.

2013.02.12 15:12MTI

Czomba Péter, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője keddi sajtótájékoztatóján, Tatabányán elmondta, hogy ha a hóolvadás mellett még csapadék is érkezik a vízgyűjtő területre, akkor emelni kell majd a védekezés szintjét, de ehhez a meglévő erőforrások és készletek elegendőek.

Az igazgató kitért arra, hogy az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal közösen a feladatra felkészítik a helyi védelmi bizottságokat, és a polgármesterek mellett működő közbiztonsági referenseket.

A hatóságok már ellenőrizték a települések belterületi vízelvezető árkait és az árvízvédelmi létesítményeket, és a napokban elvégzik az összes mozgósítható szervet összefogó bevetésirányítási terv felülvizsgálatát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.