Ellátatlan gyerek nem marad

A Klik újabb megszűnt iskola diákjairól gondoskodik

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) helyezi el állami intézményben azokat az érettségi előtt álló diákokat, akiknek megszűnt az alapítványi iskolájuk Solton.

2013.02.11 16:05MTI

A közleményben felidézték, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal visszavonta a Solton működő Euroszféra Magángimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola működési engedélyét, mivel a fenntartó alapítvány az intézményt nem működtette, székhelyén és telephelyén oktatás nem folyt. A hivatal a szülőktől érkezett közérdekű bejelentés nyomán kezdett vizsgálatot - jelezték.
   
A központ hozzátette: a Klik elnöke úgy döntött, hogy az alapítványi iskola diákjai a kalocsai Szent István Gimnázium (SZIG) diákjaiként folytathatják tanulmányaikat, de helyileg ugyanott, Solton tanulhatnak, ahol eddig. Így az átvétel nem zökkenti ki őket tanulmányaikból, s az érettségire történő felkészülésből, érettségizni a befogadó intézményben fognak - zárul a közlemény.
   
Az intézményfenntartó központ múlt kedden tudatta az MTI-vel, hogy gondoskodik az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) XII. kerületi gyakorlóiskolája középiskolás diákjainak elhelyezéséről. Az ELTE szenátusa ugyanis múlt hétfőn a XII. kerületi ELTE Gyakorló Általános és Középiskola középiskolai részének megszüntetéséről döntött. A Klik akkor azt közölte: a középiskolás diákok elhelyezéséről az állami rendszerben működő - elsősorban kerületi intézményekben - iskolákban gondoskodik, és biztosítja a szülőket arról, hogy ellátatlan gyerek nem marad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.