A kincstárral megállapodást kötöttek

Klik: megérkeztek a számlákra a pedagógusbérek

Hétfőre megérkeztek a bérek a közoktatásban dolgozó pedagógusok számlájára.

2013.02.04 16:57MTI

Marekné Pintér Aranka úgy fogalmazott: a napvilágot látott információkkal szemben csúszásról nincs szó, a Munka törvénykönyve minden hónap 10-ei határidőt szab, és ha ez a nap hétvégére esik, akkor kell az előtte való munkanapon megkapniuk az érintetteknek a béreket. Ettől eltérő rendelkezést közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény nem tartalmaz - rögzítette. Megjegyezte: a köztisztviselői törvény minden hónap 5-ét írja elő.
   
Kiemelte: a kincstárral megállapodást kötöttek arról, hogy közvetlenül utalja a béreket, és erre a Klik az anyagi fedezetet minden hónap utolsó munkanapjáig biztosítja. A kincstár pedig ezután minden hónap első munkanapján elindítja a bérek utalását.
   
Ez most február 1-je, péntek volt, és hétfőre megérkeztek a számlára a bérek - fűzte hozzá.
   
Hozzátette: számára is érdekes volt hallani a csúszásról szóló híradásokat, és nem gondolta volna, hogy már 1-jén várják a béreket az érintettek.
   
Marekné Pintér Aranka jelezte: a fent ismertetett módon történik majd a jövőben is a bérek kifizetése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.