Készek a közvetlen párbeszédre

A Haha meghívására fórumon vettek részt az Emmi illetékesei

A Hallgatói Hálózat (HaHa) meghívására Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára és Doncsev András sajtófőnök a felsőoktatás átalakításáról szóló kétórás, nyilvános fórumon vett részt egy belvárosi kávézóban, és válaszoltak a megjelentek kérdéseire.

2013.02.05 16:55MTI

A találkozó azt követően jött létre, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, miután a kormány nevében január 21-én aláírt egy részmegállapodást a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK), kijelentette, a minisztérium nyitott a Hallgatói Hálózattal és más, civil kezdeményezésekkel, érdeklődő diákokkal való párbeszédre - olvasható a közleményben.

Hozzátették: a HÖOK, a kormány hivatalos, legitim tárgyalópartnereként ugyan vállalta, hogy minden kétoldalú találkozót, valamint a részmegállapodással életre hívott felsőoktatási kerekasztal tárgyalást megelőzően és azt követően bevonja és tájékoztatja a HaHa-t, a minisztérium tisztviselői jelezték: mivel a felsőoktatás átalakítását fontos, nagy horderejű ügynek tekintik, a továbbiakban is készek a közvetlen párbeszédre a hallgatók szervezeteivel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.