Felsőoktatási átalakítás

A HaHa egyeztetésre kér időpontot a minisztertől

A Hallgatói Hálózat (HaHa) azt kéri az emberi erőforrások miniszterétől, hogy jelöljön ki egy időpontot, amikor nyilvános beszélgetést folytathatnak vele a szerveződés tagjai, illetve az érdeklődő diákok.

2013.01.22 16:39MTI

A HaHa keddi közleményében arra hivatkozott: Balog Zoltán múlt pénteken a budapesti Educatio kiállításon kifejezte, és hétfői sajtótájékoztatóján is megerősítette, hogy nyitott a Hallgató Hálózattal való párbeszédre.

Közölték, a felajánlott lehetőséget megragadva arra kérik a minisztert, hogy jelöljön ki egy időpontot (a következő hét végénél korábbit) és egy helyszínt, ahol nyilvános beszélgetést folytathatnak vele a Hallgatói Hálózat tagjai, illetve az érdeklődő diákok. Hozzátették, a kérdéseikkel és kételyeikkel nincsenek egyedül, s egy ilyen beszélgetés a tárca vezetőjének is lehetőséget nyújt arra, hogy nyilvánvalóvá tegye a kormány álláspontját.

Balog Zoltán arról, hogy a Hallgatói Hálózat részvétele miként alakul az egyeztetéseken, kedden, amikor részmegállapodást írt alá a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK), azt mondta: a megbeszéléseket a hallgatók megválasztott képviselőivel, az oktatók, professzorok képviselőivel és a gazdaság szereplőivel kívánják lefolytatni. A miniszter akkor közölte, tudják, hogy "más szereplők is vannak a pályán", és tudomásul veszi, hogy a hallgatói önkormányzatok közvetítsék más civil szervezetek kéréseit, követeléseit, ugyanakkor ragaszkodnak ahhoz, hogy a hivatalos egyeztetéseken olyan szereplők legyenek jelen, akiknek mandátumuk van erre. A hallgatói önkormányzatokat a felsőoktatási törvény is a hallgatói érdekképviselet megjelenítőiként rögzíti - jegyezte meg a tárca vezetője.

Nagy Dávid, a HÖOK elnöke hozzátette: azon az állásponton vannak, hogy a lehető legszélesebb kört kell bevonni az egyeztetésekbe, azokat a szervezeteket, amelyek ennek ellenére sem kapnak meghívást a kerekasztalra, a jövőben is tájékoztatják majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.