3,25 milliárd forint

Uniós forrásból fejleszti kézbesítési rendszerét a Magyar Posta

Megkezdődött a Magyar Posta Zrt. kézbesítési rendszerének fejlesztése, a Hibrid Kézbesítési és Konverziós Rendszer című projekt megvalósítása az Elektronikus Közigazgatás Operatív Programban (EKOP) 3,25 milliárd forint európai uniós támogatással - közölte a társaság kedden.

2013.02.05 16:20MTI

A beruházás alapvető célja olyan postai szolgáltatás kialakítása 2014. január 1-jétől, amely biztosítja az elektronikus ügyintézés lehetőségét is a papíralapú mellett például a hatóság és az ügyfél között.

A Magyar Posta közleményében hangsúlyozza, a fejlesztéssel olyan hiteles kézbesítési szolgáltatásokat alakítanak ki, amelyek lehetővé teszik, hogy az ügyfelek a közigazgatási eljárási folyamatban a küldeményeket hitelesen juttassák el akár elektronikus, akár hagyományos módon, garantálva a szükséges bizonyító erőt.

A kézbesítési projekt igazodik a posta Agora projektjéhez, amely szintén az Elektronikus Közigazgatás Operatív Programban valósul meg, és célja mintegy negyven kistelepülés postahelyén ügyintézési pontok létesítése, az ügyfélközpontú szolgáltatások bővítése - közölte a Magyar Posta Zrt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.