Nyomatékot adnának elégedetlenségüknek

Viszlát, Gyurcsány-MSZOSZ megállapodás?

Itt az idő, lépni kell - véli Vida Kálmán. - A szakszervezet, a szakszervezeti tagok és a munkavállalók érdekében vizsgálja felül döntését, és mondja fel a megállapodást az MSZP elnökjelöltjével a választási kampányban együttműködési nyilatkozatot aláíró MSZOSZ elnöksége, így is nyomatékot adva elégedetlenségünknek a kormány döntéseivel kapcsolatban - teszi hozzá.

2008.01.03 07:33Népszabadság

Ezzel a javaslattal fordult Pataky Péterhez, a konföderáció elnökéhez a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének kaposvári alapszervezeti vezetője, Vida Kálmán. A felvetés nem egyedi - a szövetség több tagszervezetében is indokoltnak tartanák az együttműködés felmondását Gyurcsány Ferenccel, illetve - áttételesen - a kormánnyal.

A véleményét rendre karakteresen megfogalmazó Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke a Népszabadság megkeresésére megerősítette, hogy a megállapodás tartalma - főleg a konvergenciaprogram miatt - már a múlté. Az utóbbi hetek eseményei, a tüntetések, megmozdulások azt jelezték, hogy a kormány nem nagyon működik együtt a szakszervezetekkel, elmaradtak az érdemi egyeztetések a munkavállalókat érintő intézkedésekről.

Sáling szerint ezért is célszerű lenne minél előbb sort keríteni a tisztázó beszélgetésre a miniszterelnökkel arról, miként gondolkodik az egyeztetések fontosságáról, hiszen az év elején több, a következő éveket meghatározó reform - mint például az adóreform vagy a munka világát szabályozó törvény - előkészítése kezdődik, amelynek kidolgozásában a szakszervezetek is részt kívánnak venni. Sáling úgy látja: túl indulatos politikai üzenet lenne, ha e találkozó nélkül mondanák fel az együttműködést.

A teljes cikket itt olvashatja!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.