Fidesz szerint jó kis üzlet a kormányzati negyed

Fidesz: a Gyurcsány-kormány ingatlanüzlete a kormányzati negyed

A Fidesz szerint a kormányzati negyed a Gyurcsány-kormány legnagyobb, vagy egyik legnagyobb ingatlanüzlete - mondta a párt helyettes szóvivője szombaton, Budapesten.

2007.12.29 11:25MTI

A gyanús körülmények, az időzítés, a nagy sietség, valamint Gyurcsány Ferenc üzleti múltja miatt az a következtetés vonható le, hogy ez a beruházás "semmi más, mint Gyurcsány Ferenc kormányának legnagyobb, vagy egyik legnagyobb ingatlanbiznisze" - közölte Cser-Palkovics András sajtótájékoztatón.

A helyettes szóvivő hangsúlyozta: az elmúlt hetekben, hónapokban sok olyan kétely merült fel, amely más fejlesztéseknél hatósági vizsgálatokat eredményezett volna. Ebben az esetben azonban e vizsgálatok egy része elmaradt.

Példaként említette, hogy a tervezőcsoport vázlatterveit a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) még december elején visszadobta; a fővárosi településszerkezeti terv módosítása még napirendre sem került a Fővárosi Közgyűlésben; Terézváros önkormányzata nem fogadta el az erre vonatkozó szabályozási tervet. Hozzátette: nemrég "az egyik legnagyobb beruházó cég kilépése miatt (...) az is elmondható, hogy a beruházók, a tenderre jelentkezők jelentős része (...) visszalépett a pályázattól".

A Fidesz szerint egyetlen megoldás lehetséges, mégpedig az, hogy a kormány visszavonja ezt a pályázatot, lemond a terv megvalósításáról - közölte.

Cser-Palkovics András szerint ez a 142 milliárdos beruházás azt jelenti, hogy az emberek a vizitdíjat, a tandíjat, a kórházi napidíjat hét évig azért fizetik, hogy ezt a pénzt a kormány luxusberuházásra költse, ezekből az elvonásokból ugyanis a kormány évi húszmilliárd forint bevételt tervez.

Kérdésre válaszolva közölte: a Fidesznek is volt a kormányzati negyedhez hasonló terve, tanulmányanyag is készült erről, ám döntés nem született, a megvalósítás nem kezdődött el. "Ennek gondolom oka volt" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.