Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program 2012

Navracsics: a közigazgatás várja a nyelveket beszélő fiatal munkavállalókat

A közigazgatási pálya a piacképes tudással rendelkező, nyelveket beszélő, külföldi tapasztalatot szerzett fiatalok számára is versenyképes lehet.

2013.01.25 15:43MTI

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program 2012 pénteki, ünnepélyes záró rendezvényén szólalt fel, az Országházban.
 
A közigazgatási és igazságügyi miniszter értékszempontból a piaci szektorban folytatott tevékenységnél magasabb rendűnek nevezte a közigazgatási pályát, amelyben a közérdekért, a közjóért tevékenykednek az emberek, nem csupán saját hasznukat, érdekeiket követik. Közölte: 2010-ben a hivatalba lépő kormány az állam újjászületésének elindításában határozta meg fő célját.
 
A középtávon, 5-7 év alatt megvalósítható célkitűzés részeként az új intézményrendszer mintegy három év alatt már kiépült, a közigazgatás személyzetének és kultúrájának megújítása azonban ennél hosszabb feladat - fűzte hozzá. 

Navracsics Tibor - aki a közigazgatási ösztöndíjprogram második évfolyamát búcsúztatta - hangsúlyozta, a kormány 2010-ben azért hirdette meg ezt a programját, hogy megfelelő képzettségű fiatalokat toborozzon a közigazgatás számára. 

Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közigazgatási államtitkára a közigazgatásban véghez vitt változásokról szólva közölte: a héten egyszerűbb és következetesebb teljesítményértékelési módról hozott rendeletet a kormány. 

Beszámolt arról is, hogy a járási hivatalok létrehozásával és a kormányablakok folyamatos megnyitásával végéhez közeledik az intézményi átalakítás. Az államtitkár a személyi megújulással kapcsolatban szintén hangsúlyosan szólt az ösztöndíjprogramról, amely már a harmadik évébe lépett. 

Hidas János, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal elnöke elmondta, hogy a programra mintegy 640-en jelentkeztek, közülük 148-an teljesítették azt. 

A résztvevők nyolc hónapot a hazai központi közigazgatásban töltöttek, majd két hónapra egy európai uniós ország központi közigazgatási intézményéhez kerültek gyakorlatra. A legtöbben, 31-en Németországban szereztek tapasztalatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.