Megkezdődött a Magyarország ma kampány

MSZP-szóvivő: káosz az oktatásban és a gazdaságpolitikában

Az oktatás- és a gazdaságpolitikában is káosz van az MSZP szóvivője szerint.

2013.01.21 17:09MTI

Török Zsolt azzal kapcsolatban mondta ezt hétfőn az MTI-nek, hogy megkezdődött a szocialista párt Magyarország ma elnevezésű kampánya. Az MSZP vasárnap jelentette be, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt ábrázoló óriásplakátok kihelyezésével indul a március 9-éig tartó kampány, amellyel a Fidesz-kormány ígéretei és a valóság közötti különbségekre akarják felhívni a figyelmet.
 
Török Zsolt szerint a káoszt jelzi, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár hétfőn a köznevelési rendszer egyik legfontosabb projektjének nevezte a tanfelügyelet beindítását, noha ez csak szeptember 1-jén történik meg, az állam azonban már az év elején átvette az iskolák fenntartását. Hozzátette: bizonytalan a budapesti mozgásjavító iskola jövője is, miután az állami Klebelsberg Intézményfenntartó Központ illetékese hétfőn azt közölte, péntekig dől el, hogy a következő tanévben indulhat-e ott szakközépiskolai képzés. 

Úgy fogalmazott, a közoktatás átalakítása egyelőre azt jelenti, hogy az iskolaigazgatók "szájkosarat kaptak, de krétát nem". Az MSZP szóvivője hozzátette, káosz van a felsőoktatásban is, a kormány tagjai ugyanis az elmúlt hetekben egymástól teljesen eltérő javaslatokat tettek, "hol Orbán Viktor egy romkocsma félhomályában, hol a minisztere vagy államtitkára" állt elő egy megoldási javaslattal.
 
Török Zsolt szerint a gazdaságpolitikai káosz bizonyítéka, hogy máris "megbukott" a 2013-as költségvetés: hiányzik belőle a távhőszolgáltatóknak ígért 52 milliárd forint fedezete, és kieshet az elektronikusútdíj-tendertől várt 75 milliárd forintos bevétel is a pályázat győztesének visszalépése miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.