Összesen hatmillió forint egyedi támogatás

Emmi: van pénz a tűcsereprogramokra

A kormány tavaly novemberben azonnali egyeztetést kezdeményezett a szakmai szervezetekkel, amikor azok a tűhiány várható problémáját jelezték, és Balog Zoltán miniszter összesen hatmillió forint egyedi támogatásról döntött, ez megnyugtatóan rendezi az átmeneti tűhiányt.

2013.01.19 19:16MTI

Winkfein Csaba, a párt elnökségi tagja szombati közleményében úgy fogalmazott: súlyos válságot okoz az Orbán-kormányzat bizonytalansága drogügyben. Szerinte a legsúlyosabb probléma a megelőzés és a tűcsereprogramok pénztelensége miatt alakulhat ki: ha ezek akadoznak vagy leállnak, akkor Magyarország Románia, Ukrajna és Oroszország útjára léphet, ahol a sterilitás hiánya miatt súlyos (HIV és egyéb) járványok törtek ki.
   
Az MSZP felszólította a kormányt, hogy kezdjen azonnali egyeztetésekbe a szakmával és a politikai pártokkal, készüljön el egy világos program, egy azonnali akcióterv.
   
Az Emmi szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága az elhangzottakra reagálva közölte: tavaly november közepén azonnali egyeztetést kezdeményeztek a szakmai szervezetekkel, amikor azok a tűhiány várható problémáját jelezték. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a legnagyobb tűforgalmat lebonyolító hat szervezet számára összesen 6 millió forint összegű egyedi támogatás biztosításáról döntött, a szerződéskötés már megtörtént. Ez az összeg, illetve az ebből történő eszközvásárlás megnyugtatóan rendezi az átmeneti tűhiányt - áll a közleményben.
   
Hozzátették: a hosszú távú rendezés érdekében az egyeztetések folytatódnak és megkezdődött az előkészítő munka egy "Tűdepot" kialakítására, amihez a szükséges forrásokat a Drogmegelőzési Koordináció 2013. évi költségvetése tartalmazza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.