Egyenlőtlenül emelkednek a díjak

A hulladékgazdálkodási törvény felülvizsgálatát kéri az ombudsmantól az MSZP

Az MSZP arra kéri az alapvető jogok biztosát, vizsgálja ki, hogy az idén életbe lépett új hulladékgazdálkodási törvény megfelel-e az ország környezetvédelmi célkitűzéseinek, illetve az uniós elvárásoknak.

2013.01.16 12:00MTI

Erről Szabó Imre volt szocialista környezetvédelmi miniszter, jelenleg országgyűlési képviselő, az MSZP fenntartható fejlődés kabinetjének vezetője beszélt szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. 

Az ellenzéki politikus szerint a kormányoldal előkészítetlen szabályozása miatt területenként egyenlőtlenül emelkedtek a szolgáltatási díjak. Példaként említette, hogy míg Debrecenben nettó 20 százalékos drágításról döntött a helyi önkormányzati testület, addig Szegeden, ahol az ország egyik legmodernebb hulladéklerakója működik, mindössze 4,2 százalékkal kell többet fizetnie a lakosoknak. 

Az önkormányzatok felelőtlen árszabása miatt több helyen előfordulhat, hogy költségvetési forrásból kell majd kisegíteni a kabinet rossz gazdaságpolitikája miatt is nehéz helyzetbe sodródott hulladékgazdálkodó szervezeteket - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.