Bayer-cikk

DK: a rasszizmus elleni fellépésben valósulhat meg az ellenzéki összefogás

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a rasszizmus, a gyűlöletbeszéd és a kirekesztés elleni fellépés lehet a demokratikus ellenzék összefogásának legfontosabb eleme.

2013.01.11 14:51MTI

Erről Vadai Ágnes országgyűlési képviselő, a Gyurcsány Ferenc által vezetett párt alelnöke beszélt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus bírálta Orbán Viktor kormányfőt és Áder János köztársasági elnököt, amiért "némák maradtak" Bayer Zsolt cikkével kapcsolatban, míg Vivien Reading az Európai Bizottság igazságügyi kérdésekben illetékes alelnöke a publicisztikára reagálva elítélte a rasszizmust, és emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió polgárai miért is kaptak Nobel-békedíjat.
   
Bebizonyosodott, hogy nem elég egyszer szónokolni a kirekesztés ellen, hanem rendszeresen szót is kell emelni és tenni kell ellene - fejtette ki Vadai Ágnes, aláhúzva: pártja ezért kezdeményezett tüntetést január 13-ára a Fidesz fővárosi székháza elé. Tájékoztatása szerint az eseményen a DK mellett az MSZP, az LMP a Szema, a Szolidaritás, a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért, valamint a Lasso Drom szervezet képviselteti magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.