Az ilyen megnyilvánulásoknak nincs helyük

Reding: elfogadhatatlanok Bayer Zsolt cigánysággal kapcsolatos kijelentései

Teljességgel elfogadhatatlannak minősítette Viviane Reding, az Európai Bizottság igazságügyi, szabadságjogi kérdésekben illetékes alelnöke Bayer Zsolt magyar publicista cigánysággal kapcsolatos legutóbbi állásfoglalását.

2013.01.10 15:42MTI

Reding csütörtöki osztrák médiabeszámoló szerint hangsúlyozta, hogy rasszizmusnak, gyűlöletbeszédnek, illetve a türelmetlenség más megnyilvánulásainak nincs helyük az Európai Unióban. A brüsszeli bizottsági alelnök örömének adott hangot amiatt, hogy Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter elítélte a szóban forgó, teljességgel elfogadhatatlan kijelentéseket. 

Reding - mint közölte - azt várja a magyar illetékesektől, hogy emlékeztessék az embereket arra, mivel érdemelte ki az EU a Nobel-békedíjat. Az emberi méltóságot mindig tiszteletben kell tartani, úgy a romák, miként az összes többi uniós polgár vonatkozásában - hangsúlyozta. 

Bayer Zsolt nagy vihart kavart cikkének ügyében Josef Weidenholzer osztrák szocialista párti európai parlamenti (EP-) képviselő - a szocialista EP-frakció további három tagjával együtt - fordult az Európai Bizottsághoz, és erre válaszképpen született meg Viviane Reding nyilatkozata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.