Diplomás pályakezdőknek, Budapesten

Jezsuita szakkollégium: kínai karrierközpont indítását tervezi

Kínai karrierközpont indítását tervezi a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium az első félévben a magyar fővárosban - jelentette be Feledy Botond, a szakkollégium igazgatója szerdán Budapesten.

2013.01.09 14:16MTI

Feledy Botond elmondta: a karrierközpont elképzeléseik szerint segítené a diplomás pályakezdők munkaerő-közvetítését a Magyarországon tevékenykedő kínai cégekhez. Már tárgyalnak az érintett nagy kínai vállalatokkal, amelyek érdeklődést mutatnak a kezdeményezés iránt.

Közölte: a szakkollégium a tervek szerint segíti majd az egyetemistákat és főiskolásokat abban, hogy a kínai cégeknél megszerezzék szakmai gyakorlatukat, illetve megismerjék a kínai vállalatok kultúráját, valamint minél hatékonyabban tudjanak a magyarországi kínai cégeknél elhelyezkedni, ezenkívül szeretnének részt vállalni ez utóbbihoz kapcsolódó ösztöndíj-lehetőségek és tanulmányi szerződések megteremtésében.

Feledy Botond kitért arra: tavasszal a Szakkollégiumok Egyeztető Fórumával országos szakmai konferenciát rendeznek, amelyen a szakkollégiumok akkreditációs folyamatának tisztázása lesz a fő téma.

Forrai Tamás, a jezsuiták magyarországi tartományfőnöke hangsúlyozta: az elmúlt 20 évben a semmiből épült újra a jezsuita misszió, a későbbiekben pedig a szomszédos jezsuita provinciákkal, valamint a többi katolikus szerzetesrenddel szorosabban szeretnének együttműködni.

Beszámolt arról, hogy az iskolafenntartó szerzetesrendek között "erős együttgondolkodás" alakult ki, főleg, miután 20 százalékkal nőtt az elmúlt néhány évben a katolikus iskolák száma. Véleménye szerint ennek megfelelően a katolikus közoktatási rendszer gyors integrációjáért "sokat kell tenni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.