Csupán fél tucatnyi ember marad

Újabb elbocsátások a Kapuvári húsgyárnál

Egy hónappal a Kapuvári Hús Zrt.-nél kezdődött leépítés után a gyárat üzemeltető másik társaság is elbocsátotta alkalmazottai zömét.

2013.01.08 12:12MTI

Jendrolovics Pál Péter tájékoztatása szerint a Kapuvári Bacon Kft. 92 alkalmazottjának zöme hétfőn megkapta felmondólevelét. Csupán fél tucatnyi alkalmazottat tartanak továbbra is állományban, ők adminisztrációval, állagmegóvással, őrzés-védelemmel kapcsolatos feladatokat látnak el a felszámolás ideje alatt is.
   
December elején, két hónappal a Kapuvári Hús Zrt. után rendelte el a Kapuvári Bacon Kft. felszámolását is a Győri Törvényszék, amely novemberben minősítette első fokon fizetésképtelennek a társaságot.
   
A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Cégközlönyben közzétett végzése szerint egy szeptember 17-én benyújtott kérelem alapján rendelte el a bíróság a felszámolást. A társaság kijelölt felszámolója - akárcsak a másik cég esetében - a Hitelintézeti 
Felszámoló Nonprofit Kft., és a felszámolóbiztos személye is megegyezik.
   
A Kapuvári Hús Zrt. szeptemberben állt le, felszámolását októberben rendelték el. A gyárat működtető másik cég, a Kapuvári Bacon Kft., november végén jelentette be, hogy alkalmazottait elbocsátja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.