Felsőoktatási átalakítás

Februárban tarthat nagyobb demonstrációkat a Hallgatói Hálózat

Február 11-étől tarthat nagyobb demonstrációkat országszerte a Hallgatói Hálózat (HaHa), ha a kormányzat nem teljesíti korábbi, valamint a hétfőn megfogalmazott újabb követeléseiket.

2013.01.07 20:01MTI

Erről a szervezet egy fórumon döntött hétfőn Budapesten mintegy kétszáz egyetemista, gimnazista és szülő részvételével. Követelésként fogalmazták meg - a korábbi hat pont teljesítésén felül - az érdemi tárgyalások megkezdését "valamennyi érintettel és a nyilvánosság bevonásával". 

"Azonnali válságintézkedésként" követelik, hogy soron kívüli gyorssegéllyel adják vissza a kivont pénzeket a felsőoktatásba, minden szakon biztosítsanak államilag finanszírozott helyeket, a felvételi ügyintézés díját vállalják át a hátrányos helyzetűektől, és tegyék lehetővé, hogy sorrendváltoztatáskor új szakokat is megjelölhessenek a felvételizők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.