"Mélyen embertelen, aljas szemlélet"

DK: Rogán emeljen szót Bayer Zsolt írása ellen!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy emelje fel a szavát Bayer Zsoltnak a szombati Magyar Hírlapban megjelent írásával szemben, és nyilvánítsa ki, hogy annak hangvétele nem fér össze a kormánypárt politikájával.

2013.01.07 18:09MTI

Niedermüller Péter, a DK alelnöke az MTI-hez hétfőn eljuttatott nyílt levélben felidézte, hogy Rogán Antal beszédet mondott az antiszemitizmus elleni tömegtüntetésen december elején. Véleménye szerint ezért elvárható, hogy a frakcióvezető - ha komolyan gondolja, amit akkor mondott - a Bayer Zsolt "förtelmes" írásában kifejeződő "mélyen embertelen, aljas szemlélettel szemben" is felemelje a szavát.
 
"Ha ön komolyan gondolja, hogy Magyarországon útját kell állni a gyűlölködésnek, az aljas indulatok keltésének, a cigányság kollektív megbélyegzésnek, akkor meg kell szólalnia. Ki kell nyilvánítania, hogy ennek a jegyzetnek a hangvétele nem egyeztethető össze az ön pártjának ideológiájával, politikájával" - írta Niedermüller Péter. A DK alelnöke szerint ugyanis Bayer Zsolt "egy gyalázatos bűnügy kapcsán az európai demokráciákban elfogadhatatlan hangon, minősíthetetlen módon" fogalmazott a magyarországi cigányságról. 

Márpedig a publicista gyakran és büszkén hangoztatja, ő a Fidesz ötös számú párttagkönyvének birtokosa, aki napi, baráti kapcsolatban áll a kormánypárt vezetőivel és a miniszterelnökkel - jegyezte meg. Hétfőn az LMP álláspontját tolmácsolva Schiffer András frakcióvezető azt mondta: Bayer Zsolt említett írása kimeríti a közösség elleni izgatás tényállását, ezért úgy gondolják, a Fidesznek el kellene gondolkoznia azon, hogy egy demokratikus párt megtűrheti-e soraiban az újságírót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.