A Holdkirály palotája

Interaktív mesejáték a veszprémi Kabóca Bábszínházban

Új premierre készül a veszprémi Kabóca Bábszínház: A Holdkirály palotája című interaktív mesejáték bemutatóját január 20-án tartják.

2013.01.05 09:37MTI

Székely Andrea, a teátrum igazgatója elmondta: Szász Ilona író-dramaturg a színház felkérésére magyar és cigány népmesék alapján írta A Holdkirály palotáját, amelyben a főhős, Barid szerelmét elrabolja a Holdkirály. 

Barid sok viszontagság, ármány közepette indul megmentésére, útja során megjárja a vizek mélyét, az ég magasságait, szárnyra kel a széllel és számos állatkirállyal akad dolga. A főhősnek küldetése teljesítésében a gyerekek is segíthetnek, A Holdkirály palotája ugyanis interaktív mesejáték, amelynek bizonyos pontjain a nézők bekapcsolódhatnak a mese alakításába - tette hozzá Székely Andrea. 

A darab, amelynek premierjét a magyar kultúra napjához kapcsolódva, január 20-án tartják, a Kabóca Bábszínház új székhelye, a volt helyőrségi klub adottságainak megfelelően nagyobb színpadi viszonyokhoz igazodva íródott - jegyezte meg az igazgató. 

A mese elsősorban a Kabóca törzsközönségének, vagyis a 4-5 éveseknek és a kisiskolás korosztálynak szól. A darabot Szívós Károly rendezi, Novák János írja a zenéjét, a díszleteket és a bábokat Orosz Klaudia tervezi. Székely Andrea kitért arra is, hogy a Kabóca Bábszínház új székhelyén január 8-tól tágasabb térben fogadják ingyenes játszóházukban - minden héten keddtől péntekig 9-12-ig - a kisgyerekes családokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.