Fellebbezést nyújtottak be

Szigethalmi verekedés - Ügyészség: a gyanúsítottnak börtönben, nem javító intézetben lenne a helye

A szigethalmi késelés csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsítottjának több ok miatt is inkább börtönbe, mint javító intézetbe kellene vonulnia az előzetes fogva tartás időtartamára, ezért nyújtottak be ügyészi fellebbezést a Budakörnyéki Járásbíróság döntése ellen.

2013.01.04 14:59MTI

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a bíróság egyebek mellett J. János fiatal korára, illetve állítólagos betegségére tekintettel határozott úgy, hogy az emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt eljárás alá vont fiatalember az előzetes letartóztatás idejére - egyelőre 30 napra - ne börtönbe, hanem javító intézetbe kerüljön. 

A megyei főügyészség nem ért egyet a fenti érveléssel, ezért fellebbezett - tette hozzá a szóvivő. Mint mondta, J. János pár hónap múlva betölti a 18. évét, tehát kora nem indokolja, hogy túlságosan "félteni" kelljen őt a büntetés-végrehajtási intézetben elhelyezettektől. A terhére rótt bűncselekmény súlya is ezt az érvet támasztja alá - magyarázta Kállai Gábor, kiemelve: J. János a főügyészség rendelkezésére álló információk szerint négyszer szúrt. 

A gyanúsított esetleges betegségére való hivatkozásra reagálva az ügyészségi szóvivő úgy fogalmazott: a tököli börtönkórházban ugyanúgy megfelelően kezelhetnék J. Jánost, mint egy javító intézetben. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán azt közölte, hogy az őrizetbe vett (most előzetes letartóztatásba helyezett) fiatalkorú adataik szerint kedd hajnalban a sörözőben szóváltás, dulakodás után többször mellkason szúrt egy férfit, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.
 
Az adatgyűjtés során azóta kiderült, hogy ugyanakkor és ugyanott egy másik férfit is bántalmaztak, ő szintén életveszélyesen megsérült. Támadójának személyazonossága egyelőre nem tisztázott. A nyomozást szakértők bevonásával folytatja a rendőrség. A szigethalmi sörözőben az MTK 17 éves ökölvívóját és a Sziget SC 19 éves birkózóját késelték meg. A kórház tájékoztatása szerint a 19 éves sportoló még mindig az intenzív osztályon fekszik, sérülései súlyosak, életveszélyesek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.