A 19 éves birkózón szervsérüléseket is találtak

Kórház: a szigethalmi verekedés egyik sérültje még az intenzív osztályon van

A szilveszter éjjeli szigethalmi verekedés helyszínéről a fővárosi Merényi Gusztáv Kórházba szállított sérültek egyike már jobban van, míg a másikat még mindig az intenzív osztályon kezelik életveszélyes sérülés miatt.

2013.01.03 16:19MTI

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (amelyhez a Merényi kórház is tartozik) főigazgatójának küldött írásos érdeklődésre válaszul Müller Péter orvos igazgató továbbította az MTI-nek Juhász Imre traumatológus ügyeletvezető főorvos összefoglalóját. E szerint január elsején kora reggel mentő szállította be hozzájuk a két, "inzultus során" megsérült beteget. Mindkettőjük tudata tiszta volt a felvételkor, mindketten beszámoltak a történtekről.
   
Az ügyeletvezető főorvos azt írta: a 17 éves sérült (az ökölvívó) testén számos, a fejet, a mellkast és a végtagokat érintő "szúrt sebzéseket" találtak, ezek izomsérüléseket okoztak, a testüregbe nem hatoltak be. A beteg sérüléseit műtőben látták el, a sérült jelenleg jó általános állapotban van, láztalan, sérülése nyolc napon túl gyógyuló. A 19 éves sérült - a birkózó - hasfalán áthatolt a szúrás, emiatt "hasi feltárás történt", és a hasüregben szervsérüléseket is találtak. A sérült jelenleg az intenzív osztályon van, állapota kielégítő. Sérülése súlyos, életveszélyes.
   
A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a két férfi (mint utóbb kiderült, az MTK két sportolója) szilveszter éjjelén egy szigethalmi szórakozóhelyen kitört verekedés során szenvedett szúrt sérüléseket. Az egyik támadót, a 17 éves J. János helyi lakost már január elsején gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, ellene emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. A fiatalt csütörtökön a Budakörnyéki Járásbíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.