Lehet, hogy meghiúsul

E-útdíj: 75 milliárdot bukhat a költségvetés?

A Magyar Nemzet értesülései szerint vészjósló felhők gyülekeznek a használatarányos útdíjfizetési rendszer felett. Szerdán ismét elmaradt az Állami Autópálya-kezelő Zrt. és a tenderen győztes Getronics szerződéskötése.

2013.01.03 09:57HavariaPress

A Magyar Nemzet információi szerint az informatikai cég túlvállalta magát, így az is kétséges, megszületik-e a megállapodás. Ha így lesz, máris 75 milliárd forintos lyuk keletkezik az idei költségvetésen.

Bár az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) Zrt.-nek sikerült komolyabb csúszások nélkül lebonyolítania az elektronikus útdíjfizetési rendszer kiépítését és üzemeltetését célzó pályázatot, egyre komolyabb kétségek merülnek fel a júliusi indulás és az idei évre tervezett 75 milliárd forintos költségvetési bevétel tekintetében.

A lap több, egymástól független piaci forrásból is úgy értesült, hogy a tenderen győztes Getronics Magyarország Kft. a szerződéskötés elhalasztását kérte január közepéig. Ennek eredeti dátuma - a rendszer nyári indulását szem előtt tartva - december 27-re esett volna. Ám mivel a pályázaton alulmaradt T-Systems előzetes vitarendezési kérelmet nyújtott be, a szerződéskötés időpontját - a hatályos jogszabályoknak megfelelően - első körben szerdára halasztották. Ez azonban elmaradt, a Magyar Nemzet értesülései szerint a győztes cég kezdeményezésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.