Csak januárban kötik meg a szerződést

E-útdíj: előzetes vitarendezést kezdeményezett a tender egyik ajánlattevője

A megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson induló T-Systems Magyarország Zrt. előzetes vitarendezési kérelemmel fordult az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt.-hez, ezért az eredetileg csütörtökre tervezett szerződéskötés január 2-ára tolódik.

2012.12.27 14:08MTI

A szerződéskötés néhány napos csúszása nincs befolyással a rendszer tervezett indulási időpontjára, amely továbbra is 2013. július 1. - szögezi le a cég. Az ÁAK által, a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson a Getronics Magyarország Kft. nyújtotta be a nyertes ajánlatot, amely a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazta.
 
A cég nettó 34,89 milliárd forintos áron vállalja a feladat elvégzését. A T-systems Magyarország lehetőséget szeretett volna kapni arra, hogy betekinthessen a Getronics ajánlatának olyan részeibe, amelyeket a nyertes ajánlattevő üzleti titoknak nyilvánított. Az ÁAK ezt elutasította, és ez vezetett a vitarendezési kérelem benyújtásához. Az ÁAK kiemeli, hogy valamennyi induló - így a Getronicshoz hasonlóan a T-Systems is - ugyanazt a tartalmi részt nyilvánította üzleti titoknak az ajánlatában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.