A jövőbeni finanszírozással kapcsolatban

Az oktatási államtitkárság egyeztetésre hívta a magániskolák egyesületeinek vezetőit

A magánfenntartású iskolák finanszírozásáról szóló egyeztetésre hívta az oktatási államtitkárság szombatra az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének, valamint a Civil Fenntartású Iskolák Egyesületének vezetőit.

2012.12.14 15:34MTI

Az államtitkárság az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a megbeszélés célja az egyeztetés, az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete által kezdeményezett, alapvetően a magánfenntartású köznevelési intézmények jövőbeli finanszírozásával kapcsolatos aláírásgyűjtés helyett. 

Kifejtették: a 2013. évi központi költségvetésről szóló törvény, amely rendelkezik a többi között a magánintézmények finanszírozási szabályairól, lényegében a korábbi szabályokat állapítja meg, a tanév folyamatára való tekintettel. A jövőbeli finanszírozás részletszabályait, az állami fenntartású intézményekhez hasonlóan, ebben a körben is később megjelenő rendeletek határozzák majd meg - jelezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.