Hallgatói tiltakozás

Műegyetem: állítsák vissza a keretszámokat!

A felsőoktatási keretszámok két évvel ezelőtti szintre történő visszaállítását, a köz- és felsőoktatás átfogó reformját, valamint a hallgatói szerződés azonnali eltörlését követelték a budapesti Műegyetemen tartott tiltakozó demonstráció résztvevői szerdán a fővárosban.

2012.12.12 17:45MTI

A hallgatók - akik megtöltötték az egyetem központi épületének auláját - követeléseik között fogalmazták meg a felsőoktatásból a forráskivonás leállítását, többletforrások juttatását, az eddigi elvonások kompenzálását, valamint azt, hogy ne korlátozzák az egyetemi autonómiát.

Nagy Dávid, a demonstrációt szervező Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke arról, hogy mi hozta össze a diákokat a héten, és mi hozza össze a következőkben is "eltántoríthatatlanul", azt mondta: az a felismerés, hogy megtámadták a jövőjüket, de ezt nem fogják hagyni.

"Hogy megint átvertek bennünket, de ezt mi nem fogjuk hagyni!" - jelentette ki, amit a résztvevők hangos nem hagyjuk skandálása kísért.

A hallgatói érdekvédő kitért arra is, hogy nincs egyetemi reform, csak pénzkivonás és "az autonómia elpusztítása".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.