Fővárosi Közgyűlés

Elfogadták a közszolgáltatási díjakat

Átlagosan nettó 4,5 százalékkal emelkedik a kéményseprőipari szolgáltatások díja, 4,2 százalékkal drágulnak a kegyeleti közszolgáltatások, a szennyvízszippantás költsége azonban az ingatlantulajdonosok nagy részénél változatlan marad 2013. január 1-jével Budapesten.

2012.12.12 12:03MTI

A Fővárosi Közgyűlés szerdán 18 igen szavazattal, az ellenzék 13 ellenszavazata mellett fogadta el a vonatkozó három határozatot. A Fővárosi Kéményseprőipari Kft. (Főkétüsz) által kezdeményezett díjmódosítási határozat egyedi kémények évi egyszeri ellenőrzéséért, tisztításáért és műszaki felülvizsgálatáért áfa nélkül 1602 forintot kell fizetni, gyűjtőkémények esetében pedig 3573 forintot. 

A központi fűtési kémények, csatornák és aknák együttes vizsgálata és tisztítása mérettől és fűtéstípustól is függ: a díjak nettó 376 és 1419 forint között lesznek. Elfogadták a kegyeleti közszolgáltatási díjak nettó 4,2 százalékos emelését is. A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. által készített díjmódosítási javaslat szerint 7,3 százalékkal drágul a hagyományos földbe temetés, 3,4 százalékkal a hamvasztásos és 1,7, százalékkal a szórásos temetés. 

Újdonság, hogy a sírhelyek újraváltási díját kamatmentes részletekben is kifizethetik az ügyfelek, s ezt a már folyamatban lévő esetekben is lehet majd alkalmazni. A képviselők megszavazták azt is, hogy az ingatlantulajdonosok nagyobb részét érintő, az ivóvízfogyasztáson alapuló folyékony hulladék gyűjtésének és elszállításának díja nem változik, köbméterenként 337,7 forint plusz áfa marad.
 
A mért fogyasztással nem rendelkező ingatlanokról elszállított szennyvíz, illetve mért fogyasztás esetén az azt meghaladó mennyiség esetében 4,5 százalékos emelés lesz, ami köbméterenként 82 forintot jelent - így egy köbméter szennyvíz kezelése nettó 1898 forintba kerül majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.