Fővárosi Közgyűlés

Hatályon kívül helyezték a közösségellenes magatartásokkal összefüggő rendelkezéseket

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Közgyűlés szerdán azokat az önkormányzati rendelkezéseit, amelyben tiltott, közösségellenes magatartásokat fogalmaztak meg.

2012.12.12 11:39MTI

Az Alkotmánybíróság november közepén semmisítette meg a szabálysértési törvény azon passzusát, amely lehetővé tette az önkormányzatoknak, hogy a törvényben nem szereplő, tiltott, közösségellenes magatartásokat szabályozzák és szankcionálják. 

A testület 29 igen szavazattal, a Jobbik 3 ellenszavazata mellett elfogadott határozata 16 rendeletet érint, köztük a fővárosi közterületek használatáról, a temetkezés rendjéről, a zöldterületek védelméről és a parkolásról szóló rendelet egyes szakaszait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.