A Fidesz azt ígérte, vége a korrupciónak

Milla: a magyar állam egyre titkolózóbbá válik

A korrupció elleni harc egyik sarokköve lehetne az átlátható és számon kérhető állam, azonban a magyar állam egyre titkolózóbbá válik.

2012.12.09 15:28MTI

A Milla Egyesület emlékeztet arra, hogy a Fidesz egyebek között azzal az ígérettel jutott hatalomhoz a 2010-es választásokon, hogy leszámol a korrupcióval. Kétharmados többségben ehhez minden eszköz a rendelkezésére állt volna, azonban ezeket inkább arra használta, hogy a meglévő fékeket és ellensúlyokat is lerombolja - fogalmaz a közlemény. 

Véleményük szerint a korábban is rendszerszerű és nagyipari méreteket öltő korrupció ma még szervezettebben és még cinikusabban, a "törvényesség" álarca mögött zajlik. Az egyesület hangsúlyozta: a gyűlöletbeszéd elleni tüntetés bebizonyította, vannak olyan közös ügyeink, amelyek mellett párthovatartozástól és szekértábortól függetlenül képesek vagyunk együtt, hatékonyan fellépni. Ezek közé tartozik a korrupció elleni küzdelem is, "ami nélkül Magyarország megújulása nem képzelhető el, bármilyen kormány is van éppen hatalmon".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.