Országos hatáskör

Kiemelt ellenőrzéseket végző csoport a Nébih-nél

Országos hatáskörű, kiemelt ellenőrzéseket végző csoport működik szeptember óta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalban (Nébih), és ez vizsgálja az élelmiszerláncot, valamint az élelmiszerbiztonságot fokozottan veszélyeztető ügyeket.

2012.12.06 14:03MTI

Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára hozzátette: a kiemelt ügyek csoportja - amely belátható időn belül igazgatósági keretek között végzi majd munkáját - a fogyasztók jelentős részét érintő vészhelyzetekben, például csalások és hamisítások esetén jár el. 

Helik Ferenc hatósági főállatorvos elmondta: szeptember óta a kiemelt csoport 47 ellenőrzést végzett, megsemmisítését rendelte el mintegy 8,42 tonna lefoglalt élelmiszernek. Az ellenőrök forgalmi korlátozás alá vontak további 21 tonna élelmiszert, megsemmisíttettek mintegy 500 tonna zöldséget és gyümölcsöt. A kiszabott bírság 65 millió forintot tett ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.