Csongrád megyében

Illegális zöldségtisztító üzemet számolt fel a Nébih

Illegális zöldségtisztító és -csomagoló üzemet számolt fel Újszentivánon a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Csongrád Megyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságával közösen.

2012.10.18 19:16MTI

A Nébih közlemény szerint az illegális üzem nem csak engedély nélkül működött, de higiéniai állapota nem felelt meg egyetlen előírásnak sem. Az ellenőrzést végző szakemberek a helyszínen azzal szembesültek, hogy az üzem padozata, oldalfalai repedezettek, szennyezettek, a mennyezet részben leomlott. Az öltözőnek helyt adó régi istállóban folyóvíz és WC nem volt. A helyiségben macskák voltak, rovar- és rágcsálóirtást nem végeztek. Az ellenőrzés időpontjában az üzemben dolgozó négy munkás zöldséget tisztított, darabolt és csomagolt. 

Egészségügyi könyvvel nem rendelkeztek, elmondásuk szerint a bérmunkát körülbelül két hete végezték. A hatóság elrendelte a helyszínen talált mintegy 1,5 tonna zöldség megsemmisítését. A tulajdonos élelmiszerlánc-felügyeleti bírságra számíthat, amelynek pontos összegét később állapítják meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.