Metilalkohol-mérgezés

Nébih: ne forgalmazzák és vásárolják a "cseh-listás" termékeket

A Nemzeti Élelmiszerlán-biztonsági Hivatal (Nébih) ismételten felhívja a magyar fogyasztókat és forgalmazókat, hogy a "cseh-listán" szereplő alkoholokat ne forgalmazzák és vásárolják.

2012.09.21 16:44MTI

Az élelmiszerbiztonsági hatóság felhívja a cseh hatóság exportot tiltó határozatában foglalt szeszes italok forgalmazóit, hogy - az adott tétel megfelelősségének bizonyításáig - a termékeket a forgalomból vonják ki. A Nébih emlékeztet: a cseh élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság megtiltotta a Csehországban előállított 20 térfogat-százalékú vagy azt meghaladó szeszes italok forgalmazását, valamint exportját. Erre tekintettel a Nébih felhívja valamennyi szeszesitalt forgalmazó cég figyelmét arra, hogy a cseh hatóság forgalmazást tiltó listáját folyamatosan kövesse nyomon. 

Az abban szereplő termékeket felelős forgalmazóként vonja ki a forgalomból. A hatóság ismételten kéri a forgalmazókat és a fogyasztókat is, ha gyanús terméket észlelnek, jelentsék az a Nébihnek, a hivatal zöldszámán, a 06-80-263-244-es telefon számon. A Nébih felhívja a fogyasztók figyelmét is arra, hogy kellő körültekintéssel kizárólag legális forrásból, megbízható helyről származó termékeket fogyasszanak - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.