"Kuruzslással" is vádolják

Megkezdődött Geréb Ágnes újabb büntetőtárgyalása

Megkezdődött csütörtökön első fokon Geréb Ágnes újabb büntetőtárgyalása, amelyben felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette, kuruzslás és három rendbeli foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolják.

2012.12.06 11:09MTI

Geréb Ágnest február 10-én négy otthon szüléses ügy miatt egyrendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint egyrendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélték. Ezenfelül tíz évre eltiltották a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától. 

Geréb Ágnes a köztársasági elnökhöz fordult kegyelemért. Áder János államfő októberben úgy döntött, hogy csak Geréb Ágnes folyamatban lévő büntetőügyének jogerős bírósági lezárását követően dönt arról, hogy kegyelmet ad-e, vagy Geréb Ágnesnek le kell töltenie a rá kiszabott fogházbüntetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.