A debreceni közgyűlés frakcióvezetői

Gyöngyösi felszólalása - A Jobbik nem írta alá az elítélő nyilatkozatot

Közös állásfoglalásban ítélte el a faji, etnikai és vallási alapú megkülönböztetést a debreceni közgyűlés fideszes és szocialista frakcióvezetője. A csütörtöki keltezésű dokumentumot a Jobbik képviselőcsoportjának vezetője nem írta alá, a párt szerint ugyanis politikai provokációról van szó.

2012.11.30 15:51MTI

A pénteken az MTI-hez is eljuttatott állásfoglalásban a frakcióvezetők elítélnek minden olyan társadalmi vagy politikai megnyilvánulást, felszólalást, cselekedetet, amely faji, etnikai, vallási megkülönböztetésen alapulva gyűlöletet és félelmet kelt. 

A Balázs Ákos (Fidesz-KDNP) és Szathmári Károly (MSZP) által aláírt dokumentumban egyben kifejezik, hogy minden törvényes eszközt felhasználnak a békétlenséget szító, a kirekesztést célzó és a közbiztonságba vetett hit rombolására törekvő személyek felelősségre vonására.   

Az állásfoglaláshoz csatlakoztak a közgyűlésben frakcióval nem rendelkező civil szervezetek képviselői is, akik közül a DISZ Kulturális- és Sportegyesület két képviselője sárga csillaggal a zakóján jelent meg az ülésen.    

A debreceni közgyűlés csütörtöki ülésén nem vett részt Ágoston Tibor, a Jobbik frakcióvezetője, erre hivatkozva pedig párttársai nem írták alá a dokumentumot.     

Kulcsár Gergely, a Jobbik Hajdú-Bihar megyei elnöke pénteken az MTI érdeklődésére az állásfoglalást politikai provokációnak nevezte.     "A Jobbik Magyarországért Mozgalom debreceni frakciója a leghatározottabban visszautasít minden olyan szándékot, amely arra irányul, hogy az országosan megnyilvánuló tendencia kapcsán valamennyi jobbikos képviselőt antiszemitaként és rasszistaként állítson a közvélemény elé" - olvasható a Jobbik közleményében, amelyben a Fidesz és az MSZP "összeborulása" eredményének nevezi a dokumentumot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.