Frankfurtban tartott előadást

Orbán: a jóléti államok időszaka véget ért

A miniszterelnök szerint világosan látszik, hogy az európai történelem egy szakasza lezárult, a welfare state-ek, azaz a jóléti államok időszaka véget ért. Orbán Viktor ezt csütörtökön mondta Frankfurtban, ahol előadást tartott a Sberbank pénzügyi konferenciáján.

2012.11.22 13:21MTI

A beszéd tartalmáról a kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan tájékoztatta az MTI-t, közölve, hogy a tanácskozáson - amelyen részt vett mások mellett Gerhard Schröder volt német kancellár, Ivica Dacic szerb miniszterelnök, Milorad Dodik boszniai szerb elnök és Václav Klaus cseh államfő - Orbán Viktor kifejtette: a jóléti államok időszakának lezárultára Magyarországnak világos és határozott válasza van, a munkaalapú társadalom létrehozása.
 
A válságból ugyanis - folytatta a miniszterelnök - csak munkával, mégpedig sok munkával lehet kijutni. "Ennek érdekében nemcsak strukturális reformokat hajtottunk végre, hanem ennél többet: megújítottuk Magyarországot" - idézte közleményében a sajtófőnök Orbán Viktor szavait, aki arról is beszélt, hogy az eurózóna válsága rámutatott, Európa nem élhet úgy tovább, mint eddig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.