A Magyar Nemzeti Bank elnöki posztja

Orbán jövőre nevezi meg jelöltjét?

Orbán Viktor február előtt várhatóan nem hozza nyilvánosságra, milyen személyi javaslatot tesz a Magyar Nemzeti Bank 2013 márciusában megüresedő elnöki posztjával kapcsolatban.

2012.11.21 08:08HavariaPress

A Fidesz egyik vezető politikusa azt is elmondta a lap munkatársának, hogy Orbán kivárásának több oka van. Ezek között említette azt, hogy a miniszterelnök nem szeretné, ha a sajtóban, illetve az ellenzéki oldalon idő előtt ,,elhasználódna" a jövőbeli elnök neve. A Magyar Nemzet forrása hangsúlyozta, hogy ha meg is van már Simor András utódja, azt csak a kormányfő, esetleg legbelsőbb köre ismeri.

A jelenlegi MNB-elnök mandátuma 2013. március 2-án jár le, az új vezető személyére a jegybanktörvény szerint a miniszterelnök tesz javaslatot Áder János államfőnek. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden a találgatásokra úgy reagált, ,,egyáltalán nem foglalkozunk most ezzel a témával."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.