A megyei államigazgatási kollégium ülése

Darák Péter: az egységes bírói jogalkalmazás feltétele a színvonalas közigazgatási ügyintézés

Az egységes közigazgatási bírói jogalkalmazás előfeltétele a közigazgatási ügyek színvonalas hatósági ügyintézése - jelentette ki a Kúria elnöke pénteken Zalaegerszegen.

2012.11.16 13:20MTI

Darák Péter ehhez fontosnak tartotta, hogy az állampolgári igényeket kielégíteni képes, megfelelően magas képzettségű és tapasztalt jogalkalmazók álljanak rendelkezésre közigazgatási ügyekben.
   
A Kúria elnöke a megyei államigazgatási kollégium ülésén és az azt követő sajtótájékoztatón is arról beszélt, hogy az egységes közigazgatási jogalkalmazás alapjait a közigazgatási ügyintézők és az eljárásaik jelentik. Ha egy ilyen ügy hatósági ügyintézése nem megfelelő szakmai hozzáértéssel és nem megfelelő szervezeti keretekben történik, azt a januártól felálló közigazgatási és munkaügyi bíróságok is csak a legritkább esetben tudják helyrehozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.