Nem az európai trendek

LMP: a Matolcsy-féle gazdaságpolitika felelős a GDP csökkenéséért

Az LMP véleménye szerint elsősorban nem az európai trendeknek köszönhető a GDP csökkenése, hanem annak a Matolcsy Györgyhöz köthető gazdaságpolitikának, amelyik "tönkretette a gazdaságot".

2012.11.15 14:08MTI

Heltai László a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtöki bejelentésére reagált, amely szerint az előzetes adatok alapján Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2012 harmadik negyedévében 1,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A politikus, szerint ma Magyarországon nincs jog- és létbiztonság.
 
Hangsúlyozta: a nemzetgazdasági minisztert le kellene váltani, "bár nem abban a formában, ahogy a hírekben halottuk, hogy a Nemzeti Bank élére raknák át". A megszorítások és az adóprés helyett az országnak kiszámíthatóságra és munkahelyteremtésre van szüksége - közölte. Heltai László elismerte, az európai trendek valóban kedvezőtlenek, de hozzátette, hogy Magyarország mind a kontinens, mind a térség országainál rosszabb helyzetben van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.